John van Loon geslaagd voor zwarte band jiujitsu

Afgelopen zaterdag is John van Loon geslaagd voor zwarte band jiujitsu. John moest voor drie examinatoren zijn vaardigheid in het jiujitsu tonen. De examinatoren hadden unaniem een positieve beoordeling. Na het examen mocht de leraar de felbegeerde zwarte band omknopen bij John, en mag hij zich drager van de 1ste dan jiujitsu noemen.

 

Het doel van jiujitsu is jezelf verdedigen als iemand je probeert aan te vallen. De aanval kan een trap of stoot zijn, maar ook aanvallen met een mes of een stok horen erbij. Door gebruik te maken van jiujitsu-technieken kun je de aanvaller overmeesteren en zelf veilig uit een gevecht komen. 

 

 

Het eerste gedeelte van het examen bestaat uit het demonstreren van het ebo-no-kata. Dat zijn 20 verdedigingsvormen waarbij alle handelingen vast staan. Kleine details in technische uitvoering, beleving en snelheid kunnen al het verschil maken of je slaagt voor dit onderdeel. Het tweede gedeelte is verdeeld over elf verschillende thema’s.

In elk thema staat een onderdeel van het jiujitsu centraal. Bijvoorbeeld verdedigen tegen aanvallen op de grond. Bij het laatste thema werd John aangevallen door twee aanvallers waarbij hij snel moest reageren om zich staande te houden.

John is één van de judoleraren bij Eerste Judoclub Kaatsheuvel, maar met deze prestatie heeft hij laten zien dat hij ook met jiujitsu goed uit de voeten kan.

Wij feliciteren John met dit mooie resultaat.
Wil je ook eens weten wat jiujitsu nu precies inhoudt, kom gerust een keer langs voor proeflessen. We bieden jiujitsu al aan vanaf 8 jaar. 
Klik hier om contact met ons op te nemen.