Judo-examens Juni 2024

Afgelopen week zijn veel judoka’s geslaagd voor hun nieuwe band of slip. We hebben hele mooie examens gezien. Gefeliciteerd allemaal. Super goed gedaan!

Hieronder een overzicht van de geslaagden.

Kennismakingscursus judo voor volwassenen

Judo? dat is toch niet iets waar je als volwassenen mee kan starten?
Jawel hoor, dat kan heel goed!! Daar hebben we al veel goede voorbeelden van.
En binnenkort starten we weer met een nieuwe groep.
Als je interesse hebt, ben je van harte welkom om mee te komen doen.

Wat is judo
Judo is een zeer complete sport die goed is voor je conditie en je spieropbouw. Daarnaast leer je hoe je je val kunt breken, een hele handige vaardigheid in het dagelijks leven.
Tenslotte is judo ook een heel sociale sport, judo leer je altijd samen, terwijl je wel op je eigen niveau bezig kunt zijn.

Over de cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur, gevolgd door een examen voor gele band. 
De kosten bedragen €35,00 voor de lessen inclusief het examen.
De cursus is geschikt voor beginnende volwassenen, maar ook herintreders zijn van harte welkom. En natuurlijk is de cursus uitermate geschikt voor ouders die ook wel eens willen ervaren wat de kinderen elke week op de mat doen.

Willen graag in april starten met de nieuwe groep, de keuze voor de dag maken we met de deelnemers. 

Het je interesse? Vul dan het formulier in.
Heb je vragen mail dan naar info@judoclub-kaatsheuvel.nl

Kennismaken met judo

Op 1 maart 2024 start Eerste Judoclub Kaatsheuvel met een serie van drie kennismakingslessen judo voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Tijdens deze lessen zetten de jonge judoka’s hun eerste stappen op de judomat. Met elkaar leren ze spelenderwijs wat het is om samen te stoeien, maar ook om elkaar te helpen. Leren vallen zonder dat het pijn doet hoort er natuurlijk ook bij. Na de drie lessen kunnen de kinderen besluiten of ze lid willen worden. De kennismakingslessen zijn op vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur.

Wat is judo

Judo is voor iedereen! Voor jong en oud. Met de van origine Japanse technieken train je meer dan lichaam en geest. Vanuit de opvoedkundige basis leer je omgaan met normen en waarden, respect, zelfbeheersing en samenwerken. Het bijzondere is dat judo zich aanpast op ieders mogelijkheden. Het is dus echt voor iedereen!

Bij Eerste Judoclub Kaatsheuvel bieden we al 60 jaar judolessen aan voor kinderen en volwassenen. Bij ons staat plezier voorop. Tijdens de les zorgen we ervoor dat de judoka’s de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. We staan daarom ook altijd met meerdere docenten op de mat.

Inschrijven

Heb je interesse in de proeflessen stuur dan een mail naar info@judoclub-kaatsheuvel.nl, of vul het contactformulier in op de website. Ook voor vragen kun je hier terecht.

Kennismakingscursus judo voor volwassenen

Judo? dat is toch niet iets waar je als volwassenen mee kan starten?
Jawel hoor, dat kan heel goed!! Daar hebben we al veel goede voorbeelden van. En binnenkort starten we weer met een nieuwe groep.
Als je interesse hebt, ben je van harte welkom om mee te komen doen.

Wat is judo
Judo is een zeer complete sport die goed is voor je conditie en je spieropbouw. Daarnaast leer je hoe je je val kunt breken, een hele handige vaardigheid in het dagelijks leven. Tenslotte is judo ook een heel sociale sport, judo leer je altijd samen, terwijl je wel op je eigen niveau bezig kunt zijn.

Ben je nieuwsgierig? Schrijf je dan in.

Over de cursus
De cursus bestaat uit 10 lessen van een uur, gevolgd door een examen voor gele band. De lessen zijn op woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.
De kosten bedragen €35,00 voor de lessen inclusief het examen.
De cursus is geschikt voor beginnende volwassenen, maar ook herintreders zijn van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

 

John van Loon geslaagd voor zwarte band jiujitsu

Afgelopen zaterdag is John van Loon geslaagd voor zwarte band jiujitsu. John moest voor drie examinatoren zijn vaardigheid in het jiujitsu tonen. De examinatoren hadden unaniem een positieve beoordeling. Na het examen mocht de leraar de felbegeerde zwarte band omknopen bij John, en mag hij zich drager van de 1ste dan jiujitsu noemen.

 

Het doel van jiujitsu is jezelf verdedigen als iemand je probeert aan te vallen. De aanval kan een trap of stoot zijn, maar ook aanvallen met een mes of een stok horen erbij. Door gebruik te maken van jiujitsu-technieken kun je de aanvaller overmeesteren en zelf veilig uit een gevecht komen. 

 

 

Het eerste gedeelte van het examen bestaat uit het demonstreren van het ebo-no-kata. Dat zijn 20 verdedigingsvormen waarbij alle handelingen vast staan. Kleine details in technische uitvoering, beleving en snelheid kunnen al het verschil maken of je slaagt voor dit onderdeel. Het tweede gedeelte is verdeeld over elf verschillende thema’s.

In elk thema staat een onderdeel van het jiujitsu centraal. Bijvoorbeeld verdedigen tegen aanvallen op de grond. Bij het laatste thema werd John aangevallen door twee aanvallers waarbij hij snel moest reageren om zich staande te houden.

John is één van de judoleraren bij Eerste Judoclub Kaatsheuvel, maar met deze prestatie heeft hij laten zien dat hij ook met jiujitsu goed uit de voeten kan.

Wij feliciteren John met dit mooie resultaat.
Wil je ook eens weten wat jiujitsu nu precies inhoudt, kom gerust een keer langs voor proeflessen. We bieden jiujitsu al aan vanaf 8 jaar. 
Klik hier om contact met ons op te nemen.

Ontvangst opbrengst Rabobank ‘Spek de Clubkas’ Campagne 2018

Donderdag 25 oktober kregen wij de cheque uitgereikt van de Rabobank ‘Spek de Clubkas’ campagne. Dankzij de vele stemmen van de leden van Rabobank de Langstraat ontvingen wij een bedrag van maar liefst € 588,61

Wij danken Rabobank de Langstraat en natuurlijk alle Rabobank leden die op ons gestemd hebben!

Ben jij nog geen lid van Rabobank de Langstraat, maar had jij wel graag je gratis stem willen uitbrengen?

Schrijf je nu gratis in als lid, dan mag ook jij komend jaar je stem uit brengen op doel naar keuze!

Zie https://www.rabobank.nl/lokale-bank/de-langstraat/uw-lidmaatschap/

Rabobank Clubkas Campagne 2018 van start!

 

Rabobank De Langstraat steunt graag het verenigingsleven in de gemeenten Loon op Zand en Waalwijk en de plaatsen Drunen, Elshout en ‘s Gravenmoer. Daarom geven wij elk jaar een deel van onze winst aan het lokale verenigingsleven. Gezien het grote succes van de campagne en het aantal clubs dat inmiddels meedoet, stellen wij dit jaar € 150.000 beschikbaar voor het verenigingsleven van de Langstraat!

De basisgedachte van de campagne is dat leden van Rabobank De Langstraat inspraak hebben in de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Leden van Rabobank De Langstraat kunnen hun stem uitbrengen op de vereniging(en) en/of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld krijgt deze vereniging of stichting. Al onze klanten die vóór 1 september 2018 lid zijn geworden kunnen hun stem uitbrengen. De stemperiode start op 2 oktober en loopt tot en met 14 oktober 2018.

Bron en meer informatie:
https://sites.rabobank.nl/delangstraat/rabobankclubkascampagne/

Grote Clubactie 2018 van start!

Deelname Grote Clubactie 2018

Ook dit jaar doet de Eerste Judoclub Kaatsheuvel weer mee aan de grote clubactie. Onze leden komen vanaf 15 september weer bij u aan de deur.

Door deelname aan de Grote Clubactie maakt u kans op fantastisch mooie prijzen! Een lot kost maar 3 euro, u maakt kans op de hoofdprijs van maar liefst € 100.000,-

Met uw deelname steunt u onze vereniging. Van ieder verkocht lot gaat 80% rechtstreeks naar onze Clubkas. De opbrengst wordt volledig ingezet voor extra activiteiten voor onze leden!

Loten kopen kan vanaf 15 september ook online, zie:
https://www.clubactie.nl/actie/judoclubkaatsheuvel